VAD-LISTAN


Är vi redo för en ny lista? Jag snubblade över VAD-LISTAN hos Elna här på morgonkvisten och bara ”måste” köra den!

Vad stressar dig? När jag tror att jag har läget under kontroll men det visar sig att andra inte följer min plan… Till exempel om vi ska vara någonstans vid en viss tid och jag är klar men den jag ska åka med är långt ifrån redo. Det gäller både i jobbet och privat.

Vad ska du göra ikväll? Jag ska köra bil. Långt. Först jobb och sedan bilkörning. Och lyssna på ljudbok också förstås, det hör till.

Vad är svårt? Ja det är mycket som är svårt. Att cykla på ojämnt underlag till exempel, som i snön söndags. Jag hatar verkligen när det blir sådär mjukt att framhjulet börjar orma. Då skriker en röst i mitt huvud att jag måste stanna fastän jag rent intellektuellt vet att det bästa är att bara trampa sig igenom det.

Vad är lätt? Äta gott. Dricka kaffe. Slösurfa bort en massa tid.

Vad blir det för middag idag? Jag tror att det blir hamburgare längst vägen. Jag ska som sagt köra bil i kväll.

Vad vill du göra mer? Oj, ja det är förstås massor. Exempelvis skulle jag vilja träna mera ordentligt. Just nu blir det ofta att jag får säga till mig själv att ”allt är bättre än inget” och så gör jag 15-30 minuter. Men jag önskar att jag hade haft lust och ork till mer struktur.

Vad går du igång på? Det beror på vad som menas med att gå igång. Men varvar upp kan jag gör av lite vad som, då blir jag som en terrier, hugger på allt!

Vad gråter du av? Det är lite olika beroende på när i månaden det är… Nä, men jag är rätt blödig så jag bölar ofta till filmer, nästan alltid faktiskt.

Vad gjorde dig arg senast? Förra veckan sneade jag ur totalt på en fjantgrej egentligen. Den passar lite in under första punkten om stress. Jag hade en middagsplan för hela veckan och vi hade storhandlat. När vi är framme vid tisdag så vill L plötsligt ändra den och så måste det inhandlas en massa andra saker. Jag hade varken tid eller lust att lägga energi på det för jag gillar egentligen inte matlagning. Det ska gå fort och det ska vara gott, det är min matfilosofi.

Vad åt du senast? Jag åt just ett ägg och en chiapidding med jordgubbar.

Vad är fånigt? Att jag snear ur på sådana där småsaker som jag just skrev om. Totalt onödigt.

Vad är gott? Chiapudding. Pizza. Kaffe.


2 svar till “VAD-LISTAN”

  1. Inte ett dugg fånigt tycker jag. Har man en plan man är överrens om så följer man den helt enkelt. Behöver man ändra en plan så är det väl en sak men att ändra bara för att lusten faller in är verkligen onödigt. Och bidrar till onödigt stress. Så nej inte fånigt alls faktiskt ?

  2. Jag håller med dig OM det hade varit en plan som är en överenskommelse. I det här fallet är det planer som JAG gjort och inte kommunicerat, därav att det är superdumt att bli arg på folk som inte har en aning om hur jag har tänkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.