Busenkel frölimpa (recept)


För alla som gillar fröknäcke så kommer här ett tips på en superenkel frölimpa att variera med.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150-170 grader. Knäck 4 ägg i en bunke och tillsätt 0,5 dl olivolja. Om du har frysta lingon, hackade aprikoser eller något liknande hemma så kan du tillsätta ca 0,5-1dl av detta. Det blir supergott men är inget måste!

Mät upp ca 8 dl av diverse frön, mandlar och nötter. Jag brukar till exempel ta sesam-, lin- och chiafrö, solros- och pumpakärnor, hackade mandlar och/eller hasselnötter. Det är inte supernoga hur mycket av varje. Blanda i 2 msk fiberhusk, 0,5-1 tsk salt och eventuellt 1 msk brödkrydda ner bland fröna. Se till att blanda runt ordentligt innan du häller ner torrvarorna i smeten och rör runt.

Klä en bakform med bakplåtspapper. Tro mig, det blir supersvårt att få ut limpan ur formen annars, jag vet av egen erfarenhet. Fördela ”degen” i formen och toppa eventuellt med lite flingsalt innan du gräddar i mitten av ugnen ca 60 minuter (1 timme).

Ta limpan ur formen och låt den svalna på galler. Skiva sedan upp den i lagom tunna skivor. Ät & njut!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.