Tabatasöndag


En ny härlig dag med massor på att-göra-listan? Ta det lugnt, du hinner! Till och med ett kortare träningspass. Ladda ner en tabatatimer* till din telefon och välj ut fyra övningar. Kroppsvikt eller med kettlebells, hantlar eller något annat redskap. Det viktiga är ATT du gör, inte VAD.

Övningsförslag

 • Knäböj
 • Utfall
 • Armhävningar
 • Axelpresser
 • Upphopp
 • Tåhävningar
 • Höftlyft
 • Tricepspressar
 • Bicepscurl
 • Mountainclimbers


Gör såhär

 • Välj ut fyra övningar
 • Starta tabatatimern och gör en och samma övning hela tabatan
 • Starta en ny tabata och fortsätt med övning nummer två osv
 • Efter drygt 16 minuter är du klar!
 • Bra jobbat! 🙂

* En tabata är 4 minuter lång. Varje 4-minutare är uppdelad i 8 repetitioner träning som du utför i 20 sek med vila i 10 sek mellan varje repetition. Doktor Izumbi Tabata (därav namnet) tog fram träningsformen i samband med att han utvärderade olika träningsmetoders effekt på japanska atleter. Han publicerade sina studier i slutet av 90-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.