Springlistan 2017


Rubriken går ju att tolka lite som en vill, tänker jag. Antingen är det svengelska och springet syftar till vår. Eller så är det spring som i att löpa. Själv tänker jag på en kombination faktiskt. Fast hur länge är det vår egentligen? Jag tänker ändå maj månad ut i det här fallet så får juni vara den första riktiga sommarmånaden.

Med våren så börjar löparsäsongen på riktigt och en ser springande människor både här och där. Det är ju superhärligt! Själv längtar jag efter mer varierad löpning. Undre vintern har jag inte riktigt orkat med att vara kreativ utan energin har liksom ofta bara räckt till för att komma över tröskeln och ut på min vanliga runda. Det gör inget. Jag är nöjd över att ha hållit igång, men nu ska det bli andra bullar! Här kommer min springlista med löparrelaterat att checka av under den här våren.

Springlistan 2017:

  • Jag vill springa min sommarfavorit! En 5-kilometersrunda i skogen ovanför mitt hus. Jag väntar bara på att den ska bli is- och snöfri. Alltså jag vet att det går att springa på ”vinterstig” men jag har tröttnat på vinter och vill ha vår och sommar nu pronto liksom. 
  • Jag vill springa långpass med min kompis Ida, eller varför inte lillasyster Emma. Jag tänker grusvägar från Brunflo in mot staden och sedan stig och småvägar närmare Storsjön på vägen tillbaka. 
  • Jag vill springa intervaller utomhus utan någon särskild koll på farten. En intervalltimer bara som piper var trettionde sekund, eller vad jag nu väljer, och sedan swosh i väg utan att fundera så mycket på tempot. Springa fort. Springa sakta. Springa fort. Springa sakta. Upprepa tills jag är hemma. Enklare än så kan det inte bli!
  • Jag har fått för mig att jag vill springa backe. Typ Gustavsbergsbacken eller nåt. Fast jag misstänker att det är någon tillfällig sinnesförvirring bara, så jag tänkte kanske börja med den gamla slalombacken i Brunflo. Gissningsvis är jag nöjd när den är gjord och sedan kan jag gräva ner backlöpningsdrömmarna.
  • Jag vill springpendla till jobbet. Jag tänker att om jag springer till jobbet så kan jag lifta med L hem. Eller tvärtom. Åka dit och springa hem. Eller springa både dit och hem. Vi får se helt enkelt. 

Springer du i vår? Var och hur springer du i så fall helst? 

2 svar till “Springlistan 2017”

  1. Jag läste någonstans att juni räknas som vår och att juli är första sommarmånaden. Men för att svara på din fråga så springer jag i vår. Kan inte riktigt bestämma mig för vilket som är mitt favoritställe att springa på. Jag gillar allt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.