När dimman låg tät över Sälenfjällen


Som du kanske har uppfattat så är vi alltså i Sälen. Jag uppdaterar mer regelbundet på instagram än här just nu, men det kommer att komma en hel del Sälen-inlägg även här framöver, det lovar jag. Vädret har varit mer eller mindre fint alla dagar utom i förrgår, då dimman låg tät över fjälltopparna och prognosen varslade om regn – inte några vidare värst bra förutsättningar för att ge sig ut på fjälläventyr alltså. Varken i löparskor eller på hoj. Men det finns mycket annat att hitta på här och jag föreslog för sambon att vi skulle ta en lugnare dag och trampa ett distanspass på grusväg och asfalt, ner genom skogen mot byn och älven och sedan ta asfaltklättringen tillbaka upp mot fjällen och Lindvallen, där vi hänger. Han var inte sen att haka på!
Rundan kallas för Hällaturen, är en del i Biking Dalarnas förträffliga utbud av skyltade cykelleder i länet och den mäter strax under 4 mil. Jag har trampat den många gånger förut, den är bra träning för långlopp av typen ”grusvägsrallyn” och exempelvis Cykelvasan, men för L var det första gången. Det är massor av skog, massor av hjortronmyrar, massor av små tjärnar och väldigt lättcyklat de första milen då det huvudsakligen går nerför mot Västerdalälven, där vi förövrigt paddlade en kväll, och sedan längs med älvkanten. Det är först från ungefär 33 kilometer och framåt som det bjuds på uppför.   


Ett svar till “När dimman låg tät över Sälenfjällen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.