Lata dagar med havsbad och kopiösa mängder kaffe


Ingen badkruka här inte!
Nu är det dags att nyansera bilden av vår semester en aning. Någon kommenterade på instagram att vi verkade så väldigt aktiva med löparäventyr, gym och hike. Allt det är sant förstås men till det kommer också många många timmar med att göra så lite som möjligt. Vi läser böcker, lyssnar på böcker, slappar, badar och äter gott. Jag dricker dessutom kopiösa mängder med kaffe, vilket alltid är speciellt på sådana här ställen. Det tar några dagar innan man hittar den optimala kombinationen i maskinen. Kaffet är så svagt att en måste blanda upp det med en eller ett par tryck expresso också. 
Vi bor på Hotel Olympic Palace i Ixia och har valt all inclusive för att slippa fundera så mycket på käk. Det är bara att knalla i väg och äta när magen kurrar. Bufféerna från morgon till kväll är riktigt bra och för min del blir det mest vegetariskt, förutom på frukosten då jag tar både tonfiskröra och bacon till mina ägg och grönsaker. Resterande måltider väljer jag oftast ostar av olika slag med diverse röror och varma och kalla grönsaker. Ofta avslutas måltiderna med en skål frukt och yoghurt, åsså kaffe förstås!
Som jag tror att jag nämnde tidigare är det snart vinter här och denna vecka är den sista för säsongen, sedan stänger allt. Det märks tydligt då många restauranger längs huvudgatan redan har bommat igen, vilket på sätt och vis är lite tråkigt. Grekerna tycker att det är kallt och är extremt påklädda. Vinterjacka och halsduk är ingen ovanlig syn på sen eftermiddag, medan jag som annars brukar vara ganska frusen av mig tycker att det räcker fint med t-shirt och jeansjacka även på kvällen. Havet är fortfarande varmt och inte ens jag behöver vara badkruka. Det känns väldigt märkligt att se bilder hemifrån idag med snö (!!!) i mitt instaflöde. Fördelen med att det är så sent på säsongen är att det är förhållandevis lite folk här. Ingen trängsel någonstans och lugnt och skönt oavsett var vi är. 

2 svar till “Lata dagar med havsbad och kopiösa mängder kaffe”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.