En bra dag för ett löparäventyr!Idag är det söndag och många löpares klassiska långpassdag. Ska du ut en sväng idag kanske? Jag vill passa på att tipsa om ett sätt att göra långpasset lite roligare, att få det att bli mer av ett äventyr än regelrätt träning, nämligen att fokusera på målet i stället för själva löpningen. Spring till någonting. Spring hem. Och lägg in något kul där mitt i som får vara dagens fokus och se löpningen fram och tillbaka som en del i springäventyret.

Du kommer att få de kilometer du planerat, kanske orkar du till och med fler, men både mentalt och fysiskt kommer det att kännas betydligt enklare när du får en paus och något roligt där i mitten!

Vi gjorde ett sådant enkelt springäventyr under veckan på Rhodos. Efter morgonträning i gymmet, långfrukost och till sist förmiddagsläsning i en solstol så fyllde vi våra västskeryggor och tassade i väg på strandpromenaden. Målet var Rhodos stad, närmare bestämt Old Town, lite drygt 7 kilometer åt nordost. Vi sprang dit längs havet och tittade på människor, byggnader och naturen. Väl framme började vi med att äta lunch. Jag hade siktet inställt på moussaka och blev inte besviken! Den var så krämig och så god.

Efter maten promenerade vi runt, först i hamnen där vi tittade på stora båtar. Dyra båtar. Sedan gick vi in i gamla stan och drällde runt en stund. Jag köpte kaffe förstås. Efter någon timme var det dags att vända tillbaka mot hotellet igen.


Ett långpass rikare, eller kanske ett dubbelpass om man så hellre vill, samt några nya upplevelser och erfarenheter in på minneskontot. Inte tokigt alls. Testa du också!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.