Förra veckans…


Glad lunchpromenad i ett kyligt Jämtland
 
Först och främst vill jag säga tack! Ni är så fina som tänker på mig och skriver och undrar hur jag mår och om jag kommer ut och motionerar. Och vet ni, det är under omständigheterna rätt okej med mig även om långtifrån allt är som vanligt. Men nog om det för nu, här kommer i stället en första ”Förra veckans…” för 2018!

Förra veckans motion:

Två kortare joggingrundor, två eller tre (kommer inte riktigt ihåg) halvtimmespromenader, två hemma-styrke-pass och ett trainerpass.

Förra veckans bästa pass:

Det måste definitivt ha varit springturen på lördagen. Jag kom ut lite senare än planerat men det hade ännu inte blivit mörkt så jag hann nypa en gnutta dagsljus. Stegen var lätta, luften frisk och temperaturen bara runt -6 (vi har ju vant oss vid betydligt kallare grader nu den senaste månaden).

Förra veckans sämsta pass:

Det var utan tvekan gårdagens trainerpass. Jag hade egentligen tänkt sticka ut och jogga men då temperaturen låg runt -17 och jag hade råkat ligga och slöa på kökssoffan en bra stund innan, så hade jag blivit alldeles för nere i varv och frusen för att motivera mig till att gå ut. Istället bytte jag om till cykelkläder, ladda paddan och hoppade upp på räsern. Men fy så obra det kändes direkt från start. Jag tvingade mig till 15 minuter men sedan avbröt jag. Det fick bli ett styrkepass med hantlar istället.

Förra veckans i lurarna:

Som vanligt blev det en rätt så blandad kompott på mitt lyssnande och just denna vecka mest underhållande/”lättlyssnat” med en blandning av ljudböcker och poddar. Jag lyssnar när jag motionerar, innan jag somnar, när jag kör bil och ibland på helgfrukosten om jag klivit upp före L. Jag är inne på Mats Ahlstedts deckarserie om kriminalinspektörerna Fatima Wallinder och Sören Högström och har precis börjat på den femte boken. Sedan har jag varvat spänning med träning och där har jag bland annat hunnit med ett par avsnitt av podden Ur spår! där vi får följa det svenska längdlandslaget lite bakom kulisserna, Träningspoddens senaste avsnitt med Jessica och Lovisa, Styrkebyrån med Clara och Johanna samt det excellenta Ett jädra liv med Joanna och Jessica där min favvo Tove Langseth gästade.

2 svar till “Förra veckans…”

  1. Mats Ahlstedt är bra, men jag läser hellre pappersböcker. Lyssnar aldrig på något när jag tränar heller. Gillar väl att höra flåset kanske, haha.

  2. Jag älskar också helt vanliga böcker men de är så rackarns bökiga att läsa medan en motionerar. Jag lyssnade iof på en orienterare i en podd en gång som sade att om hon av någon anledning sprang på löpband så brukade hon läsa en pocket samtidigt för att efterlikna orienteringen där du springer samtidigt som du ska läsa kartan. Det känns dock lite för avancerat för mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.