Nytt till cykelgarderoben

”Rysskylan” verkar äntligen ha släppt sitt grepp om Östersund och den senaste veckan har bjudit på vårväder med sol och någon plusgrad. Snön har rasat från taket hemma på huset och jag kan äntligen se fram emot att trampa hoj utan att behöva ha både dunjacka och överdragsbyxor, som på bilden här och som har varit ett måste den senaste tiden.

Häromveckan kunde jag ju konstatera att det här med byxor att cykla i börjar blir lite bökigt nu på grund av kalas-kulan. Att vika ner linningen under putmagen fungerar bra så länge jag står upprätt eller är ute och promenerar, men när jag sitter framåtlutad och ska trampa hoj, eller åka längdskidor för den delen, så trycker det på ett obehagligt sätt magen uppåt. I fredags kväll skulle jag därför göra slag i saken och klicka hem ett par vintercykel-bibs. Jag har bra vinter-blöj-byxor men de är som sagt utan hängslen med midja mitt på magen, så jag får finna mig i att de har gjort sitt för den här våren. Nu kom det sig som så att jag som i princip alla kvällar var extremt trött, så tydligen somnade jag ifrån ungefär i samma sekund som jag tänkte surfa ut på nätet. Jag vaknade nämligen på lördag morgon (eller mitt i natten för att kissa) med telefonen liggande bredvid mig i sängen. Nåväl, snabbt in på nätet då i allafall och klick klick så var en order lagd.

Jag hämtade ut det lilla paketet häromkvällen när jag kom hem från jobb i Umeå. Glad i hågen studsade jag upp på övervåningen för att prova de mycket fina brallorna med vindskyddande tyg på framsidan och sådan där flossad och varm insida. Men alltså hmmmm, vindtyg gör byxan betydligt mindre stretchig än den skulle ha varit annars. Det tänkte jag inte på när jag beställde och jag tog min vanliga storlek eftersom jag fortfarande kan ha alla mina stretchiga träningstights trots mage och lite fylligare rumpa och lår. Visst får jag på de här nya byxorna och de sitter som en smäck. Nu. Idag. Men frågan är hur det går om en, tre eller fem veckor? De kommer nämligen inte att passa när jag fyller ut lite till. Jag räknar med att behöva varma cykelbrallor en bit in i maj, eftersom jag trampar ganska lugnt i vanliga fall och ännu beskedligare nu. Jag får liksom inte upp så mycket egen värme. Vad tror ni preggoproffs? Visst bör jag ligga steget före och byta till en storlek större? Rent intellektuellt fattar jag att det är det bästa, men samtidigt så är jag sådär som ett barn på julafton och vill inte alls vänta på bytet utan jag vill bara ut och cykla i mina nya, fina bralls nu pronto.

(Visited 42 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Nipe 23 mars, 2018 at 00:41

  Byt. Det är ju helt galet vad trånga kläderna kan bli bara du vänder ryggen till.
  Med min första graviditet köpte jag hängslebyxor på våren och tog i storleksmässigt. Sommaren kom och de blev liggande. När jag sen behövde de gick de inte över knäna.

  Reply
  1. Sara Borg 23 mars, 2018 at 07:44

   Klokt Nipe, jag byter till större storlek! Vill ju gärna hinna använda brallor för 1500 spänn mer än en gång… Det är för övrigt ett rätt märklig erfarenhet att behöva fundera på hur mycket man kommer att växa varje gång man ska köpa ett plagg. Det är lite som att gå tillbaka till barndomen då man alltid fick vinterjacka i en storlek för stor på hösten så att man skulle kunna ha den ända till våren 😉

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *