Snart dags för tävlingssommar 2018; Bli medlem i She Rides CK

Det är april och tävlingssommaren 2018 närmar sig med stormsteg! I tisdags tipsade jag om två bra MTB-lopp i maj som kan passa bra för tävlingspremiären och om du missade det så hittar du inlägget här. Jag passade på att avsluta kort då om att She Rides nu även är en registrerad cykelklubb, vilket innebär att det går att söka medlemskap och även tävlingslicens för klubben om man skulle vilja det. Jag har fått lite frågor om det här så idag tänkte jag att det kan vara på sin plats att utveckla detta.

She Rides startade alltså som en facebook-grupp för några år sedan av Jessica Clarén och utvecklades efter ett tag till en community som idag har fler än 2500 medlemmar. Ambitionen var att få fler tjejer att våga cykla och att förändra cykelbranschen i grunden för att få alla att känna sig välkomna. I en mansdominerad sport som cykling är initiativen som främjar kvinnor få, och resurserna små. Det vill She Rides ändra på. Kvinna som man – alla hör hemma i She Rides! Du kan gärna läsa mer om Jessica och She Rides i Cyklopedins reportage här.

Jag har varit medlem i communityn i princip från starten, vilket är gratis. På facebook ”träffas” medlemmar och kan utbyta inspiration, ställa frågor, boka träningsdejter, få tips och råd samt mycket mera. Det anordnas även en hel del gemensamma träningar runt om i landet och även träningsresor, läger och andra events, exempelvis mek-kvällar.

Eftersom jag är gravid och ska få en bebbe i augusti, om allt går som det ska, så kommer jag inte tävla på hoj i år. Trots det var det en självklarhet för mig att lösa medlemskap när She Rides nu tar steget och blir en cykelklubb, vilket alltså innebär att det är en förening som är godkänd av Svenska Cykelförbundet. Det kostar 400 kronor för ett år och förutom att pengen bidrar till det viktiga arbetet med att göra cykelsporten mer öppen och tillgänglig för alla – vilket är gott nog för mig – så får man som medlem också en del riktigt grymma rabatter hos klubbens samarbetspartners. Du hittar allt om medlemsavgift, hur du blir medlem, vilka rabatter som erbjuds och mycket mera på sherides.se. Det går givetvis även att fortsätta vara gratismedlem i communityn precis som tidigare.

Jag hoppas att du blev lite klokare av det här, men om inte så ställ frågor vettja! Som vanligt går det bra att göra det här i kommentarsfältet eller i mina andra sociala kanaler, så svarar jag efter bästa förmåga.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.