Preggotights

Ett av mina absolut bästa inköp under våren är mina preggotights och jag måste bara lyfta det här med preggokläder en gång till. När jag blev gravid så var det många som sade att en inte behöver köpa speciella kläder utan att det oftast går bra att köra på med sina vanliga, både för träning och till vardags, ganska länge. Sedan kan en gå upp i storlek men oftast fortsätta välja helt vanliga kläder. Det här tog jag fasta på men det fick till följd att jag ganska snart inte hade något att ha på mig. Inte för att jag inte rymdes i kläderna utan för att min mage blev väldigt känslig för allt tryck. Jag upplevde att mitt illamående blev mycket värre om jag hade något som låg emot magen, vilket vanliga tights och byxor gör. De enda jeans jag kunde använda, som lämnade magen orörd, var ett par gamla stretchisar med superlåg midja från cubus och på träningstightsfronten mina utslitna klassiker från nike (också med låg midja) som knappt håller ihop längre. När det varken roligt att gå till jobbet eller ut och träna längre gjorde jag slag i saken och investerade i både preggojeans och preggotights. Det här kanske låter fånigt men det var faktiskt lite som att få livet åter! Plötsligt trivdes magen igen och när magen är glad så är jag glad!

Mina absoluta preggofavoriter i min delvis nya träningsgarderob är tightsen på bilderna, och att jag ens har dem överhuvudtaget är lite av en solskenshistoria. I min jakt på något snyggt att köpa googlade jag friskt och hittade flera blogginlägg med några år på nacken där gravidtights från Powerwoman nämndes som de bästa på marknaden. Jag surfade in på deras webbsida men kunde inte se att de hade några i sitt sortiment. Jag släppte det för stunden men kom flera gånger tillbaka till att jag ville försöka få tag på ett par. Kanske kunde jag hitta något begagnat? Så en kväll när jag satt och slökollade instastories så hade Powerwomans powerkvinna Anna Wretling ett inlägg om kvalitet på kläder, tror jag att det var, och på vinst och förlust skickade jag iväg ett DM med en fråga om de möjligen hade några preggotights på lagret som de ville sälja ut. Anna svarade i princip direkt att det faktiskt var mycket möjligt och att jag skulle slänga iväg ett mail till deras orderbrevlåda. Sagt och gjort. Dagen efter fick jag svar från gulliga Karolina och inte många dagar senare kunde jag swisha betalningen och sedan hämta ut ett paket hos mitt lokala ombud. Hur bra service och bemötande var inte det?! På så sätt fick jag tag på ett par tights som egentligen inte finns på marknaden längre, ibland ska en helt enkelt ha lite tur!

Varför är de så bra då? Jo, till skillnad från andra märken/modeller (jag har även boob och trainingforpregnant) så är dessa i ett lite ”hårdare” material, eller hur jag nu ska beskriva det. Alltså de känns tjocka, stadiga och rejäla, men ändå mjukt tightsiga om du förstår? De håller in och ihop på ett sätt som ger stöd men utan att klämma. Mina andra preggotights är betydligt sladdrigare och får lösa knän och ganska dålig passform efter att ha suttit på en stund, men inte dessa! De håller formen träningspass efter träningspass. Jag har testat dem rätt rejält nu både på gågging (såååå skönt stöd) och i gymmet. De är helsvarta med guldiga detaljer, som matchar mina smycken och Suunto-klockan perfekt! Det enda minus jag har att ge dessa tights är väl i så fall priset. De kostade klart mer än mina andra, men å andra sidan, skulle jag bara ha köpt ett enda par så hade dessa helt klart varit mitt förstahandsval. Om du får möjlighet att komma över ett par så är mitt tips att gå upp en storlek om du i vanliga fall ligger lite mitt emellan (till skillnad mot trainingforpregnant där jag tidigare tipsat om att snarare gå ner en storlek). Jag är 163 cm kort har som icke-gravid XS/S på tights, lite beroende på märke och modell. På dessa har jag S men skulle säkert kunna ha M också, eftersom de har så tight och bra passform, sedan har jag förstås några extrakilon nu också som behöver rymmas.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.