Kickoffen med She Rides, 7 dagar senare

Nästan 40 tjejer var nyfikna på She Rides kickoff

Det är nästan svårt att greppa hur snabbt tiden springer i väg nu men idag är det en hel vecka sedan Helena, Erika och jag bjöd in cyklande tjejer i Östersund/Åre till ett enkelt kickoff-event hemma hos mig. Grundtanken var att alla skulle kunna vara med oavsett cykelvana och vi erbjöd två grupper, en för de som var nyfikna på stigcykling och en för landsvägsintresserade. Erika och jag tog emot stiggruppen, hela 30 tjejer, och Helena mötte upp de 3 landsvägarna inne i stan och så trampade de hit till Brunflo. Räknar vi in oss ambassadörer var vi alltså hela 36 brudar med under kvällen – helt galet va coolt!

LÄS GÄRNA: Helenas blogginlägg om kvällen

Anmälan till eventet låg ute i vår facebookgrupp och när det närmade sig hade vi drygt 30 anmälda. Jag var ganska säker på att det skulle droppa av några samma dag så jag tog det hela med ro, men åkte ändå och bunkrade upp med kanelbullar, kakor, bananer, vindruvor, kaffe och saft så att det skulle räcka för ett fyrtiotal. Hellre lite för mycket än för lite liksom. Timmarna gick och avhoppen i gruppen var få. Min kille började fundera över om parkeringsplatserna i området skulle räcka till och bestämde sig raskt efter jobbet för att skylta upp lite extra platser på vår gigantiska gräsmatta. Titta så fint han gjort med P-skylt och märkfärg på infarten!

Foto: Erika Holmqvist

…och tur var väl det för kolla så många stigcyklande tjejer det finns! Det var helt magiskt att se hela det här gänget lämna min gräsmatta på en lång rad och rulla i väg mot skogen. Flera cyklade stig för första gången någonsin och andra har cyklat och tävlat i många år.

Det fina med den skogsslinga vi hade valt ut är att den funkar för de flesta! Stora delar av stigen är såhär torr, slät, fin och lättcyklad. Den är lite kuperad så den mest vältränade kan köra snabbt och få bra träning för flåset. Den ovane stigcyklisten klarar det för att de få partier som är lite mer tekniskt krävande är väldigt korta. Behöver en hoppa av cykeln för att komma över en rot så är det inte många steg som krävs innan en kan hoppa på igen och fortsätta trampa – det gör gott för självförtroendet!

Slingan mäter strax under 5 kilometer och vi körde ett varv gemensamt i lugnt tempo. Sedan fick de som ville hänga med mig till altanen för att förbereda fikat och övriga fick swisha ut på valfritt antal varv i valfri fart. Vi hade märkt upp slingan med märkfärg (jag) och skyltar (min sambo, som inte tyckte att min märkning var tillräckligt bra…) så att alla skulle hitta.

Foto: Helena Enqvist

Sedan var det bara att droppa in på gräsmattan och komma upp på altanen för gemensamt fika tillsammans med landsvägsgänget som hade anslutit. Det är verkligen inte varje kväll en har närmare 40 brudar på altanen vill jag lova!

Erika berättade mer om She Rides, hur allt startade, syfte, grundtankar och hur vi tänker med gruppen här i Östersund/Åre. Vi tipsade också om andra kommande ”cykelevenemang” i närområdet och uppmanade tjejerna att använda facebookgruppen som ett diskussions- och frågeforum. Inga frågor är fel eller dumma och vi hjälps åt att svara, stötta, pusha och peppa varandra.

Foto: Lars Magnusson

Några timmar senare var vi såhär nöjda och glada efter ett riktigt lyckat event! (Tyvärr hann vi inte få med Helena på bild innan hon trampade tillbaka mot stan med landsvägsgänget). Vi kunde inte ha haft mer tur med vädret eller något annat. Stort tack till alla er som kom och som gjorde kvällen till vad den blev. Nu tar vi sikte på teknikträning i Torvalla den 20 juni, och upplägget kommer att vara detsamma som på kickoffen, det vill säga det kommer att bjuda på något för såväl den vana som den ovana stigcyklisten!

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *