10 grejer jag älskar med MTB!

Stigcykling i sommarvärme och kvällssol, kan det bli så mycket bättre?

Mina bloggkollegor och cykliga förebilder Elna och Helena hörde av sig till mig i förra veckan och undrade om jag ville hänga på och köra en cyklig lista. Alla som hängt med i min blogg ett tag vet att jag fullkomligen älskar listor – OCH mountainbike – så mitt svar var givetvis ett rungande JA! Och nu är det äntligen dags, här kommer min version.

10 grejer jag älskar med MTB!

1. Att jag kommer långt ut i naturen snabbt. Det spelar inte så stor roll om det är stigcykling eller grusväg just för det, utan att komma bort från trafik, hus och brus. Jag vill ha skog, fågelkvitter, ibland ett skyfall men andra gånger strålande sol. Jag behöver tystnad och stillhet. Det är något helt annat än landsvägscykling det (som förvisso har sin tjusning det också)!

Ute i naturen hämtar jag kraft och laddar energi

2. Att jag får utmana mig själv och växa som människa. Jag har skrivit om det tidigare, att för mig betyder inte (nu längre) mod att man aldrig är rädd, utan mod för mig är när jag vågar vara rädd och möta rädslan. När jag cyklar MTB är jag många gånger rädd och jag älskar känslan när jag övervunnit det svåra och det känns som om jag växer flera centimeter.

3. Att jag hittat en annan rolig tävlingsform än löpning. Jag är  i grunden en ganska lat och bekväm person. Jag gillar inte flås och tunnelseende. Jag gillar mysmotion och tid för mig själv. Men för att må riktigt bra så behöver jag ibland det där obekväma också och eftersom jag är en tävlingsmänniska så passar det bra att ställa upp i lopp lite då och då. När jag cyklar lopp utvecklas jag som allra bäst och så blir det såklart riktigt bra träningspass också. Jag tävlar mig helt enkelt till bättre kondition på sommaren.

På väg mot mål med adrenalinet pumpande!

4. Att de flesta kan vara med, oavsett kön, ålder och fysisk kapacitet. Det går oftast att anpassa så att man kan hoja tillsammans ändå. Det är rackarns fint att kunna dela sitt intresse med andra tycker jag, även om jag mest och helst cyklar själv.

5. Att min kropp mår så bra av det. Okej, den mår väl bra av lite diverse motion såklart men nu handlade ju den här listan om cykel, närmare bestämt MTB, och då måste jag ju ändå ta upp det! Kroppen är gjord för fysisk aktivitet och funkar så mycket bättre på alla plan efter att ha fått sin dos rörelse. Min kropp är väldigt tydlig med det.

6. Att det är en motionsform som går att utföra även när en är gravid. Visst, det har varit väldigt mycket upp och ner, vissa dagar gillar inte magen alls att jag trampar och vaderna ska vi inte tala om, de kan kännas som cementblock. Men så andra dagar, då flyter det bara på och jag mår så himla bra när jag sitter där på sadeln och njuter. När foglossningen var som värst och jag knappt tog mig fram gående så gick det ändå att cykla obehindrat, om än lite långsammare än vanligt såklart.

Gravid mtb-cyklist! Visst, magen är lite otymplig, men det funkar

7. Att det är lätt att se sin egen utveckling. Det stigparti som kändes läskigt på vårkanten brukar kännas lätt när det går mot höst.

8. Att jag får komma ut på en massa härliga cykeltävlingar, och hänga med andra som gillar samma sak. Pirret, stämningen, känslan. Jag älskar att hänga på tävlingsplatser och allra helst där parkeringen ligger riktigt nära start- och målområdet, så att det går att ha ett schysst hang-a-round vid cykelbussen. Jag hänger ju mest just nu, i en campingstol…

På tävling med sambo, cyklar, cykelbuss och campingstol

9. Att det är ett intresse jag delar med min sambo. Jag ser fram emot att vi ska bli tre också och åka på cykliga äventyr tillsammans som en liten familj snart.

10. Att det är en sport som det går alldeles utmärkt att börja med även efter 30. Och efter 40, 50, 60 och… En blir liksom inte för gammal för cykling. Det är det tacksamma med konditionsidrott generellt ju, att en utvecklas även lite upp i åren.

…jahapp, det var det! Märkligt det där med listor. Först kommer jag på massor av punkter, sedan tappar jag kreativiteten nånstans där i mitten, och sedan på slutet så trillar det på idéer igen. Jag hade till exempel också kunnat skriva att jag jag älskar mtb för att det ger mig starka ben, eller för att… Nu är du säkert minst lika nyfiken som jag på att se varför mina bloggkollegor älskar mtb?! Du hittar Elnas lista här och Helenas här!

Kommer du på 10 grejor du älskar med mtb? Skriv en kommentar här eller ännu hellre – skriv ett eget blogginlägg och lägg en länk i kommentaren här så lovar jag att surfa in och läsa!

(Visited 197 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.