Sommarlistan 2018

Väldigt oplanerat men väldigt välkommet – vi har två inneboende denna vecka!

Jag såg den först hos Anna Lissjanis för några dagar sedan, men nu börjar den snurra på friskt, och jag tänker såklart inte vara sämre! Här kommer min något omarbetade version av sommarlistan 2018:

När har du semester?

Just precis alldeles nu faktiskt! Jag brukar nästan alltid vara ledig veckan efter midsommar eftersom St Olavsloppet går då, en landsvägsstafett som jag brukar vara med på. Nu sprang jag såklart inte i år men ledigheten kändes ändå naturlig. Jag lade dessutom till en extra vecka den här sommaren då det passade bra in med mina kollegors semesterönskemål, så jag är inne på andra veckan nu.

Hur länge ska du vara ledig?

Två veckor, så detta är sista veckan.

Ska du åka någonstans i sommar?

Vi har inte så mycket planerat i år eftersom det var svårt att veta på förhand hur jag skulle må i graviditeten, men en sak har vi bokat och det är faktiskt nu till helgen då vi åker mot Gävle. Huvudaktiviteten där blir mtb-cykling på Högbo Bruk. I övrigt tar vi det lite som det kommer. Jag har ju möjlighet att ta jobbet med mig, så det är väl inte helt omöjligt att vi packar in oss i cykelbussen och styr iväg en sväng senare när sambon går på sin ledighet.

Slappt sommarlov i finfint sommarväder!

Vad vill du verkligen hinna med?

Slappa och läsa böcker, det är avkoppling för mig! Sedan ville jag ordna med lite bebis-förberedelser också, för vi hade i princip inte ordnat eller köpt något alls innan förra veckan, men nu är vi mer på banan där iaf.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Det jag känner för allra mest, och så en del mer praktiska saker också förstås. Ibland får man kompromissa.

Vad ser du mest fram emot?

Oj, en hel massa saker. Att vara ute i finväder är härligt och laddar energinivåerna, att vara med familjen, att läsa böcker som sagt… och så vidare.

Vad kan gå fel?

Tråkig fråga. Varför fundera på vad som kan gå fel? Pass på den.

Jag hänger i gäng med två av mina favoritpersoner!

Vem kommer du vara mest med?

Mig själv. Min sambo. Resten av familjen. Vänner. I den ordningen högst troligt.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Mat! (och diverse inköp till bebisen, vilket jag upptäckt är ganska kostsamt)

Vad kommer du köpa inför semestern?

Vi skulle behöva utrusta bussen med ett sådant där utfällbart campingbord. Vi har bra stolar men ett bord till vore klockrent att ha med.

Kommer du använda det?

Ja, jag inbillar mig ju det.

Kommer du bli brun?

Nä, inte nämnvärt. Jag har inte riktigt den typen av pigment. Jag är mer rosa med fräknar över hela kroppen.

Vad kommer du äta i sommar?

Jordgubbar i mängder. Jag är beroende av svenska sommargubbar.

Vad kommer du dricka?

Vatten och ibland Cola Zero eller Pepsi Max. En och annan kopp kaffe också men där har jag verkligen dragit ner nu eftersom jag upplever att jag får mer halsbränna av det.

Vad kommer att göra den här sommaren extra bra?

Det fina vädret. Hur än det blir från och med nu och framåt så har det varit fantastiskt hittills.

Vad kommer du ha på dig?

Bikini, med klänning över när det behövs.

Så här bra kan en också ha det – brygghäng hos svärföräldrarna!

Hur kommer du att göra dig illa?

Också dum fråga. Pass på den.

Vad oroar du dig för?

Jag försöker generellt att inte hålla på och oroa mig utan försöker i stället att ta mig an problemen om de kommer.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Att vi ska bli föräldrar mot slutet av sommaren (beräknat till den 22 aug), om allt går som det ska men det kan ju blir både tidigare och senare om det vill sig så.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Som något alldeles speciellt. Att vara gravid är ju en helt ny upplevelse för mig och såklart något som präglat både planerna inför den här sommaren och upplevelsen av den nu mitt i. Jag kan inte göra riktigt samma saker som andra somrar, men samtidigt får jag nya erfarenheter och minnen som jag inte hade tidigare.

Hur ser din sommarlista ut? Det vore roligt om du som läser också vill svara på frågorna, för dig själv eller i skrift. Om du bloggar samma lista, klistra gärna in länken i en kommentar så att jag kan läsa.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *