Känns det som om du ska föda barn idag?, frågade han

– Nej, svarade jag, det tror jag inte, och så packade han in en cykel i cykelbussen och drog till fjällen.

Faktum är att jag känner mig längre ifrån en förlossning idag än jag har gjort den senaste veckan. Jag har varit trött, på dåligt humör, haft massor av sammandragningar, ont i höfterna, svårt att gå, supersvullna fötter med värk i lederna… jag kan fortsätta och rabbla, men jag pausar där.

I natt sov vi på övervåningen i en riktig säng för första gången på snart två veckor. Det har varit så varmt att jag inte har klarat av att vara där uppe utan jag har sovit på en tunn skumgummimadrass nere i TV-rummet i stället. Efter två nätter ”flyttade” L också ner och där har vi haft det bra, lite som att vara på skolresa eller scoutläger. Men gravidkroppen gillade inte skumgummimadrassen såklart och skillnaden i kroppen i morse, efter en natt i en riktig säng, var större än jag trott. Hurra vilken skön känsla i ryggen!

Temperaturen ute har sjunkit också, jag tror att vi som mest har haft ungefär 20 grader i skuggan idag, vilket jag skulle säga är en helt normal sommardag i Jämtland, men i runda slänga 10 grader svalare än vi haft nästan dagligen under lång tid nu. I morse hade jag till och med långbyxor på mig och var en aning kall om fötterna, men sedan fick jag ändå byta till shorts innan jag gav mig ut på dagens ”långpromenad”. Jag lyxade till och med till det med att klämma ner fötterna i ett par riktiga skor, vilket också var länge sedan. Jag har bara gått i flipflops de senaste veckorna. Därefter knatade jag ut och gick min längsta runda på evigheter, hela 3 kilometer. Fast det tog lång tid, 47 minuter närmare bestämt, men jag fick skog, hallon, hästar och podd. I lurarna fanns Helena och Elna med senaste avsnittet som förstås mest handlade om mountainbike-SM och Helenas två fina lopp som gav ett guld och ett silver. Mäktigt!

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *