En sådan helg

Nu kommer våren på riktigt! Snön smälter, solens strålar värmer även om vinden den här helgen har haft motsatt effekt och inuti mig känns det som om mycket går åt rätt håll. Att det runtom är annorlunda har jag försökt bortse ifrån i helgen. Coronavirus går ingen förbi men ibland försöker jag ta en paus från allt det. Det här med social distansering är jag dessutom proffs på mest jämt ändå så det är ingen superstor skillnad och inget jag direkt lider av. Jag gillar att hänga med familjen men i övrigt så trivs jag väldigt bra på min egen kant och att vara utomhus gillar jag också.

Och ute har vi varit massor den här helgen. Stina sover alltid ute på dagtid och sedan gillar hon att vara ute och spatsera, som hon säger. Hon går runt och spanar på saker på gården, är i sandlådan och vill gärna gunga. Snurrgunga är riktigt roligt! Mest kul just nu är alla vattenpölar som bildas när snön smälter bort… Plopp plopp plopp, säger hon och plaskar runt i dem.

Mitt humör är på uppåtgående!

I morse plockade vi fram bärstolen som legat undanstoppad ett tag. Stina blev pepp direkt när hon såg den så jag stoppade ner ungen, som vuxit på sig sedan sist så pass att jag fick ändra en hel del på inställningarna, och en termos med kaffe och sedan knatade vi i väg. Det är härligt att vara ute med en 1,5-åring. Hon snackar om allt, pekar och kommenterar. Det gäller att svara rätt, annars blir hon upprörd ?

Glad tjej över att vi plockat fram bärstolen igen, det var länge sedan den var ute
…inte superglad längre. ”Gå mamma. Ditåt”.
Som om hon tänkte, okej bara en bild till men sedan måste vi gå

Men humöret på ungen alltså, den här veckan har hon inte riktigt varit sig själv. Trött som sjutton, trots att hon sovit bra både på nätter och dagar, men gnugga i ögonen mest hela tiden och ledsen för minsta lilla motgång. När vi lägger henne på skötbordet vid 18 för att byta blöja och ta på pyjamasen är det nästan så att hon somnar där.

Hon fick sitt 18-månadersvaccin förra veckan, kan det vara det tror ni? Feber och utslag är vanliga biverkningar 1-2 veckor efteråt läste jag, och det är ju där i tid vi är nu. Hon har ingen feber och inga nya utslag, däremot verkar hennes eksem klia mer än vanligt och som sagt är hon väldigt trött, som att immunförsvaret jobbar hårt och att det tar på krafterna. Idag somnade hon före 18:30, mer eller mindre direkt när jag lade ner henne i sängen, nästan innan faktiskt. Lilla, stora älskade lillpinglan, tack för den här helgen! ❤️

Humör som svänger snabbare än vinden…
(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *