Listan om yta


Jag vet att jag har gjort något liknande ett par gånger förut, men nu är det dags igen. Jag ÄLSKAR Marie Hammarberg – @stilkontot_ – på instagram och sparade ner den här listan för ett tag sedan för att kunna plocka fram vid tillfälle. När jag dessutom lyssnade på Jessica och Saras podd häromkvällen, som också hade tema yta, så blev jag såååå inspirerad. Nu kör vi!

Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?

Det tar inte många minuter vill jag lova! Jag lägger extremt lite tid på mitt utseende sådär till vardags, dagligen, utan det blir mera ”stötvis” kan man säga. Jag går regelbundet till frisören och det tar 2-3 timmar varje gång, och så lackar jag naglarna ungefär en gång i veckan, men som sagt dagligen gör jag nästan inte nåt… Morgonrutinen innehåller tandborstning, påklädning och möjligen ett par drag med hårborsten, men det sistnämnda är bara ibland. Sedan 1-2 minuter för ögonbryn och fransar.

Och inför en utekväll då?

Först och främst är utekvällar knappt något som existerar i mitt liv. Jag är ingen kvällsmänniska. Men OM det inträffar så handlar det kanske om 5-10 minuter utöver det jag gör på morgonen.

Vad har du för sminkrutin?

Smink… alltså jag känner redan här hur jag har en sådan där liten inneboende tant som sitter på min axel nu och protesterar mot ordet. ”Smink är sådant som teatersmink. Makeup heter det!” Den lilla tanten är en föredetta chef till mig från tiden när jag jobbade med doft, hudvård och makeup. Tro det eller ej men faktum är att jag gjort en och annan brudmakeup i mina dagar, även om det faktiskt är en 15 år sedan eller så… Shit pommes frites vad åren går!

Men tillbaka till frågan om min MAKEUP-rutin. Jag fixar ögonbrynen med en penna från Anastasia och så lägger jag ett lager mascara på den övre fransraden. Thats it. För ett par år sedan hade jag mikrobladat mina ögonbryn, en form av tatuering, och hade lösfransar, så då gjorde jag ingenting alls på morgonen. Tyvärr bleks mina bryn snabbt så trots att jag mikrobladat två gånger så är all färg borta nu.

Och hårrutin?

Jag tvättar håret mycket sällan. Jag är en torris, så pass att jag kan få atopiska eksem, så min hårbotten producerar inte mycket fett alls. Mitt hår är också torrt i sig men extremt starkt, tjockt och tåligt, så det kan gå veckor. Ibland många veckor, mellan att jag tar vatten i håret. Men när jag tvättar så schamponerar jag minst två gånger med ett återfuktande schampo från Sebastian (HYDRE, den med turkos text) och sedan lägger jag i en reparerande hårmask från samma märke.

Jag går till frisören ungefär var 6:e vecka. Färgar utväxten varje gång och klipper ungefär varannan gång eller vid behov.

Hudrutin?

Jag är väldigt mån om min hud genom att jag är så torr. Hela min uppväxt slet jag med att inte ha bra produkter så när jag väl hittade rätt så har jag varit noga med att inte slarva med bra produkter. Dock är min känsliga hy gladast när jag rör så lite som möjligt så jag tvättar ansiktet när jag duschar, vilket vanligen är på kvällen efter träning, och sedan använder jag serum och ett riktigt maffigt nattbalm. På morgonen rör jag helst inte ansiktet alls. Tvättar jag mer eller smörjer massor blir jag lätt rödflammig, får plitor och torrfläckar. Så för min del gäller less is more.

Produkter som jag använder regelbundet är rengöring och serum från Eneomey och nattbalm från Decleor. Om jag duschar och tvättar ansiktet dagtid så smörjer jag med en dagkräm från Biotherm. Sedan har jag masker och lite annat som jag kör med ibland. Peelings och andra rengöringar likaså. Hyllorna i mitt badrum är välfyllda, men som sagt det är bara mina ”basprodukter” som jag använder dagligen.

Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?

MAKEUP heter det för faan!!! ? Ögonbrynspenna – LÄTT!!!

Vad är din favoritprodukt just nu?

Nattbalm från Decleor. Inte bara just nu utan mer eller mindre konstant de senaste 19-20 åren… Ända sedan jag först kom i kontakt med det då jag jobbade på en spa-salong i början på 2000-talet och de tog in märket. (Storhogna Högfjällshotell & Spa).

Vad önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?

Suck. Makeup. Bra fråga. Kanske på att faktiskt lägga en make lite oftare. Jag är bara så rackarns lat. Det är det som det handlar om.

Är du ofta osminkad?

Ja, typ jämt ju. Om vi bortser från bryn och fransar. På helgerna använder jag inte mascara och inte alltid brynpenna heller.

Ett absolut smink-nej?

Nu kommenterar jag inte smink-ordet mer, okej. Även fast tanten fortfarande sitter på axeln och ropar högljutt. En sådan där kaka med foundation och puder i ett som man ska liksom dutta på med en medföljande svamp. Nej fy bubblan va inte det är bra på min hud. Det krackelerar något alldeles rysligt och ser så tillgjort och faktiskt teatersminkigt ut (så nu var det kanske rätt ord ändå).

Ett sminktips tack?

Lägg fokus på att fixa brynen. Ett par välformade ögonbryn ramar in ansiktet och så mycket mer behövs egentligen inte enligt min mening. Jag gillar den sportiga och naturliga looken på mig själv OCH andra!

⭐️⭐️⭐️

Det var listan det! Låna den du också vettja och länka in mig eller lämna en kommentar här så att jag kan få läsa, det skulle vara superkul! ?

Så som jag trivs bäst numera! Au naturelle med markerade ögonbryn och ett tunt lager mascara endast på den över fransraden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.